Hur mår du? Lagom balanserad? Stressfrisk?

Hur mår du? Lagom balanserad? Stressfrisk?

En person i balans pendlar mellan att vara aktiv (sympatiska nervsystemet) och passiv (parasympatiska nervsystemet). På morgonen från passivt sovande, aktiv när man vaknar, vid frukostbordet en lugn stund, skynda till bussen aktiv, sitta på bussen passiv, jobbet aktiv, raster……

Om vi däremot stiger upp på morgonen och dunkar på i en takt av minst 200km i timmen, kör full stress hela dagen utan återhämtning, lägger oss på kvällen och tankarna flyger omkring som flugor i huvudet. Visst, en tid kommer man känna sig på topp, ha så fantastiska idéer och får så mycket gjort. Men det håller aldrig i längden!

Många av dem som stressat så får stress och utmattningssymtom, eller ”springer in i väggen”.

Den balanserade personen är ömsom aktiv ömsom passiv. Så jobba, ansträng dig, tänk nytt, var aktiv MEN glöm inte din återhämtning! Sitt ner, slappna av, ta en fika, läs en bok, prata med en vän… det är så olika grejer som ger oss återhämtning. VITSEN ÄR ATT SINNET SKA FÅ LITE RO. Ibland behövs lång återhämtning, ibland kort.
Det är inte alla av oss som känner att vi får någon återhämtning av att sitta tysta och meditera i timmar. Vissa känner sig styrkta och lugna i sinnet efter en spring-tur. Hur får du ro i sinnet?

Nervsystemet pendlar fram och tillbaka mellan det sympatiska och det parasympatiska.

Om man håller fast i det sympatiska allt för länge så orkar inte kroppen med stressen längre och pendeln svänger över och fastnar i det parasympatiska.

Återhämtning och den passiva fasen är livsnödvändig,
men det är inget man vill fastna i!!!

Lagom är bäst! Aktiv ibland, återhämtning ibland.
Så lyssna inåt, din kropp vet. Vad är lagom för dig, EGENTLIGEN?

Får du ingen återhämtning trots att du försöker?
Välkommen på behandling som gör skillnad.
StressFrisk

Ring 0793399939, om du undrar över något.
Du kan boka på: www.tid24.se/stressfrisk

Ha en underbar dag i solskenet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *