Behandlingen

behandlingen

Behandlingstillfället

Vid det första behandlingstillfället går vi igenom hur du mår och vad du vill bli hjälpt med..

Behandlingen är varsam, det kommer inte göra ont. Under behandlingen känner man en djup och behaglig avslappning.

Det du säger till mig stannar hos mig! (Såvida du inte avslöjar något planerat terrordåd eller liknande). Det spelar ingen roll om du känner mig sedan innan eller inte, jag för inget vidare.

Du behöver inte förbereda dig på något sätt, men det kan vara skönare om du inte har dina tajtaste byxor just den dagen och att du dricker en del vatten efteråt.

Ibland behöver du ta av dig något klädesplagg och ibland behövs det inte. Oftast ligger du på rygg på behandlingsbordet fullt påklädd. Jag håller på särskilda strukturer på huvudet, ryggraden och bäckenet. Genom specifika och varsamma tekniker korrigeras skelettet, muskler spänns av,  membranen som omger hjärnan och ryggmärg frigörs från spänningar.

 

Efter behandlingen

Efter behandlingen tar kroppens självläkande processer över för att fortsätta läkningen av de strukturer och funktioner som varit skadade. Du kan känna av att det börjar hända saker i kroppen, eller så känner du inte så mycket. Om du haft besvär med något en tid och får behandling så kan du faktiskt känna av detta besvär ett par dagar innan det släpper.

Om man råkar ut för något mycket smärtsamt så kan kroppen leda om nervimpulserna så att kroppen inte behöver känna all smärta. Om man då blir behandlad så kan nervernas impulser gå där det är menat och då kan man känna av lite smärta en kortare tid, oftast bara två dagar om det känns alls. Det blir som att man pausat smärtan, dock blir den inte lika stark som när man först fick smärtan.

Redan efter en behandling kan en känsla av inre lugn och fokus infinna sig och nervsystemet kommer att fortsätta att korrigera sig själv upp till 48 timmar efter behandlingen. Kaffe, cigaretter, alkohol och andra yttre stimulantia bör undvikas under denna tid för att ge kroppens naturliga processer utrymme. En enda behandling kan åstadkomma stora förbättringar men för att verkligen stabilisera effekten rekommenderas minst 2-5 behandlingar och ibland fler, det beror på hur djupt besväret har rotat sig. Alla reagerar olika på behandlingen och behöver olika lång tid för läkning. Ibland innebär läkningen av ett område att man upptäcker andra spänningar i kroppen som man inte lagt märke till innan.

Mina behandlingar kan ibland göra så att du får nya tankar. De finns de som får lite distans och kan se sig själv och sin situation lite klarare. Det beror främst på att jag hjälpt dig släppa på stressen som tar så stor plats i medvetandet.

Du behöver inte tro på någonting för att få en behandling av mig!

Vad behandlas?

Jag ser fysiskt till att dina skallben rör sig som de ska, att det kraniosakrala flödet har en bra rytm, att kroppsliga begränsningar eller besvär kan få hjälp att lösgöra sig.

Alla slags trauman, fysiska, mentala eller emotionella, kan åstadkomma obalanser i nervsystemet vilka i sin tur orsakar många olika symptom och åkommor som t.ex: ryggont, smärta i nacke och axlar, migrän, spänningar i tänder och käke, tinnitus, sömnproblem, pms, återkommande infektioner, halsbränna, förstoppning, matsmältningsproblem, koncentrationssvårigheter, depression, ångest, utbrändhet, mensvärk, ätstörningar etc.

StressFrisk har behandlingar som balanserar nervsystemet och kan därmed påverka alla dessa symptom.

 

StressFrisk ligger i hörnet av Adolf Andersohnsgatan 14 och Borgmästaregatan i Vänersborg. Men det finns  även möjlighet att boka behandling på Ashtanga Yoga Center i Trollhättan, för att göra det så får du ringa och boka.

När du kommer till din bokade tid i Vänersborg så ring på dörrklockan på dörren. Hittar du inte adressen så ring mig.

Varmt välkommen till StressFrisk

Vänersborg

 

!