Om mig

Jag heter Lisa Tholén.

Det är jag som är StressFrisk, företaget alltså. 

Jag är någorlunda stressfrisk också. 🙂

Men visst, det fanns en tid då jag definitivt inte var stressfrisk. För mig var det mitt jobb som jag stressade över. Den tidspress och det svåra sociala läget gjorde att jag bet ihop och försökte stå ut. Jag visste att jag vantrivdes och jag visste att det gjorde mig stressad och irriterad även på fritiden. Så jag försökte hitta en väg därifrån, jag fortsatte att läsa och utbilda mig inom hälsa, tänkte att jag skulle lämna mitt jobb då jag tyckte att jag hade tillräckligt med utbildning och erfarenhet för att starta ett företag.

Men min kropp ville uppenbarligen inte bita ihop så länge.

Jag körde som vanligt till jobbet, visst jag kände ett stort motstånd och ledsamhet när jag närmade mig men det gjorde jag ju alltid. När jag parkerat och steg ut ur bilen så hade jag stora svårigheter att gå rakt, jag raglade fram och tillbaka som om jag var berusad. Jag fick hålla mig i räcken och väggar och verkligen försöka koncentrera mig på min gång. Men visst jobbade jag. Efter lunch började jag även bli illamående. När klockan var runt två sa jag till och körde hem, hade jag stannat längre hade jag inte kunnat köra hem själv.

Dagen efter gick jag vinglandes till vårdcentralen och sa att jag ville bli undersökt då det måste ha varit något som satt sig på mitt balans-sinne. De undersökte och tog prover, men inget upptäcktes. Då var det en sköterska som frågade hur jag hade det på jobbet, tårarna kom med en gång. Jag blev sjukskriven en vecka. Vilket sedan blev förlängt i flera omgångar tills jag till slut lämnade det jobbet.

Jag var aldrig utbränd, men rejält stressad och visst kände jag hur styggt det hade tagit på mig när jag blev sjukskriven. Jag kände en enorm trötthet. Kände mig osocial. Ljud och stresskänslig.

När jag ville ta tag i min träning för att må bättre så orkade jag inte och kände en otrolig sorg och tröghet när jag skulle röra på mig, anstränga kroppen och träna. Det gick inte.

Visst är det lätt att tycka att man borde skärpa sig; fortsätta jobba, träna sin kropp och försöka vara lite glad. Men borde det inte vara så att man faktiskt kan vara tacksam över att ens kropp faktiskt säger till om man plågar sig själv och går emot allt det man tror på och önskar. Kroppen är smart och den pratar med dig. Nu är jag sedan länge stark och stressfrisk.

Detta var lite av min historia om stress. Men det måste inte vara jobbet som gör det. Det finns så många olika saker som vi kan stressas av och vi är olika. I många fall vet man inte ens varför man känner sig ständigt jagad.

Jag vill gärna hjälpa dig att bli stressfrisk.

Jag är utbildad i bindvävsmassage, kinesiologi, kraniosakralterapi, lymfmassage, triggerpunkter och en del andra hälsoutbildningar.

Vill du så ring mig, skicka sms, meddelande eller boka en tid direkt.

Hjärtligt välkommen till StressFrisk!